Golden Eagle Canon 1Dx avicii Willdlifephotography

Golden Eagle Canon 1Dx avicii Willdlifephotography

söndag 24 augusti 2014

Grizzly Bear in Alaska Part 1

Homer Alaska

Varför bokar man en resa till Alaska för att tälta mitt ute i ödemarken bland Grizzlybjörnar där enda skyddet är ett par tunna el-kablar när man ligger i tältet och sover? För min del var det äventyret och möjligheten att fotografera dessa Björnar livs levande i sitt rätta element.
Resan började den 6 augusti på Landvetter flygplats med att stiga ombord på planet till Köpenhamn och sedan vidare via Island för att landa i Anchorage Alaska. Tyvärr fick vi stiga av igen då det visade sig att planet hade krockat med en mås och fått en buckla på högervingen. Efter lång väntan fick vi åka hem igen för att ta nya tag dagenefter och denna gång blev det via San Francisco upp till Anchorage. Efter en mycket längre resa och ett dygn försenad hämtade vi ut hyrbilen för att mitt i natten köra ner till Homer. Vi var framme vid femtiden på morgonen och behövde lite sömn då vi hade varit vakna i över trettiotimmar sov vi ett par timmar för att inte komma försent till invägningen till dom små planen som skulle ta oss vidare ut till vildmarken och Hallo Bay. Vid samlingen konstaterades att det inte gick att flyga pågrund av dåligt väder. Vi väntade på att lyfta i tre dagar innan vi beslutade att ändra resmål till Silver Salmon Creek där vädret var något bättre. Under dessa väntansdagar gjorde vi några små utflykter med båt och bil till närliggande platser runt Homer.
Silver Salmon Creek, Lake Clark National Park Alaska
Äntligen var det dags för invägning av packning för att gå ombord på dom små fyrsittsiga planen som skulle ta oss ut i Grizzlybjörnarnas rike. Man får verkligen tänka till vad man behöver ta med sig för att vikten är ett problem då dessa små plan inte kan lastas med övervikt. Ett par underställ och en vind och vattentät jacka är ett måste, fleecetröja och ullstrumpor likaså. En hatt med inbyggt myggnät och myggstift var även det en bra investering då myggen kunde vara rätt så jobbiga stundtals. Pannlampa för att hitta i tältet och om man var tvungen att göra nattliga toabesök utanför el-stängslet. Ett par riktiga vadarbyxor av god kvalitet var även det ett måste då man nästan bodde i dessa under dagarna ute i fält. Kamerautrustningen bestod av två kamerahus Canon 1Dx och Canon 7D. Linserna som jag valde att ta med var EF 500mm 4.0 IS USM, EF 300mm 2.8 IS USM, EF 70-200mm 2.8 IS  USM, EF 16-35mm IS USM samt Canon extender 1.4 III  och 2.0 III. Fick även med mig en Go-Pro kamera för att bla filma laxarna undervatten och lite flygfilmning.

Örnfotografering från båt i väntan på att flyga ut till Björnarna
















Hornerd Puffing















Anchore Point ett bra ställe att se fin natur och örn
















Ett glatt gäng som väntar på att flyga ut. Niclas, Gunnar, Ann, Paul och Frode
















Gunnar kontrollerar så att allt är i sin ordning, med lillkameran beredd




 



Take off
















I luften på väg mot Silver Salmon Creek















Landat på stranden
















Nu är vi ensamma med Björnarna....
















Camp Sweden är rest
















Den första Grizzlybjörnen















Trutar fanns det också














Å va gör ni här ?














Mamma med lillen
















Vilka fantastiska djur, Tur att det finns Nationalparker som bevarar.















En speciell känsla får man när Grizzly Björnen bara är några meter bort...
















Inte bara att fiska lax man måste njuta av livet också.















Lax är gott även med lite sand på
















På väg till Creeken för att fiska
















Blicken
















Bald Eagle











































 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Resan gick vidare till Seward men det får komma i ett annat inlägg senare
 
 
 

www.kifoto.se





 

2 kommentarer:

  1. Vilken resa och vilka bilder du fick...fantastiskt...trutbilden å björnen är underbar!

    SvaraRadera
  2. Fantastiske bilder fra en fantastisk reise. Likte veldig det første ørnebildet og av bjørnen som nyter livet. Grattis.

    SvaraRadera