Golden Eagle Canon 1Dx avicii Willdlifephotography

Golden Eagle Canon 1Dx avicii Willdlifephotography

söndag 20 januari 2013

När Vargen kom till Göteborg

Stora stygga Vargen var på väg norrut från Varberg via Billdal där den rivit fem får och ätit sig mätt på ett av dom. Tidigt på fredagsmorgonen siktades den i ett villaområde i Fiskebäck. Jäklar den är ju nästan hemma hos mig tänkte jag när jag läste på GP´s nätupplaga. Det rapporterades även i lokalradion med interljuver med dom som sett den springa runt i området. Väl hemma tänkte jag att man kanske skulle gå en sväng med kameran för att försöka få en bild eller i alla fall se en skymt av den beryktade Vargen. Fredags myset tog överhand då det vankades god mat och ett gott glas rött så Vargen fick vänta. På lördags morgonen kunde man läsa i GP att den på fredagskvällen gått förbi alldeles utanför huset där vi bor! Några hundägare hade sett den då de trotsat mörkret och minusgraderna för att rasta sina husdjur. Undra vem det var som stack ut med kameran för att köra runt i närområdet och försöka få en skymt av den ståtlige. Int såg ja Vargen int… Så det fick bli en sväng till Änderna i hamnen istället.

Nu är Vargen tydligen på väg söderut igen, kanske ångrar den sig och kommer tillbaks till stan igen vem vet. Men vi får väl hoppas att den hittar en bättre väg runt Göteborg så den slipper irra runt i stan.

Några bilder på tvåbenta blev det i alla fall.

Lågflygning...


Full fart framåt...


Jag kan gå på vatten


Uppvisning


Man skulle haft broddar

www.kifoto.se

 

10 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder, sista bilden är ju för cool!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dom försökte ta sig fram på den tunna isen. Ibland halkade dom och ibland brast isen under fötterna.
   Mvh / Kenny

   Radera
 2. Flotte actionbilder av de tobente fjærballene, særlig det siste som jo ble ganske morsomt. :) Får håpe vargen finner en annen veg enn gjennom Gøteborg hvis den har tenkt seg sydover igjen. Vet ikke om den risikerer å bli skutt hvis den holder seg i ditt område. Her i Telemark er jegerne nå ute for å skyte 1 eller 2 ulver som man har sett sporene av. Det er nemlig fattet vedtak om at ulv ikke tillates i dette fylket. Dessverre kan ikke ulven lese...... :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Knut
   Ja Vargen gick söder ut och försöker säkert ta sig runt Göteborg på annant sätt på sin resa norröver. Vi får hoppas att dom inte skjuter den på vägen. Kanske är den på väg till dig:=) Vi får hoppas att Ulven lurar jägarna hos dig. Tack för kommentaren.
   Må väl /Kenny

   Radera
 3. Hej Kenny!
  Ja, det är ju lite sorgligt med vargen som har kommit helt ur kurs. Den gör ju ingen bra reklam varken för sig själv eller för sina artfränder. Tänk om man visste alla gånger man har varit sååå nära något djur. Har en god vän som har "letat" mycket varg med kameran. Han har aldrig sett någon men hans staket till trädgården var med i lokaltidningen när några killar hade fotat en som sprang på vägen... Nog om det fina bilder som vanligt du visar upp. Den näst sista bilden på den flygande gräsanden blir nog favoriten denna gången även fast det är jämnt mellan alla.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingemar
   Vi får hoppas att Vargen klarar sig på sin resa norröver. Det senaste jag hörde var att den gått söderut för att kanske hitta en annan väg runt Göteborg.
   Du får hålla utskik... han kanske kommer förbi dig.
   Tack för kommentaren. Mvh / Kenny

   Radera
 4. Får håpe vargen "din" klarer seg. For 2 år siden ble det skutt en flott ulv bare noen kilometer fra haukebua vår i Lyngdal som ligger helt sør i Norge. Jeg skjønner fortvilelsen fra bøndene som mister dyrene sine, men det er synd at vargen skytes. Den er en flott art som hører hjemme i naturen. Ellers likte jeg best det siste bildet - veldig bra! Ha ei fin uke. Willy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Willy
   Vargen är fortfarande kvar i ett område lite söder om Göteborg. Vi får hoppas att den undkommer jägarna:=)
   Må väl / Kenny

   Radera
 5. Ja vargen stryker fortfarande runt här.I söndags morse gick den förbi utanför min trädgård här i Kungsbacka.Såg den inte själv.Grannen ovanför på sin balkong såg den däremot.I tisdags kväll var den i Vallda en mil härifrån..Kan ärligt säga att det känns otryggt att ha den i tätbebyggelse.Dessutom ska man ju vara på sin vakt som hundägare sägs det.Synd också om all boskap som lemlästats och dödats.Måste vara fruktansvärt att hitta sina djur i det tillståndet.Nej hoppas innerligt den hamnar snart där den ska vara.
  //Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kicki
   Ja den ger sig tydligen inte. Lite konstigt att den kommer tillbaka in i stan trots att den varit på besök tidigare och vändt.
   Vi får hoppas den hittar rätt tillslut.
   Mvh / Kenny

   Radera