Golden Eagle Canon 1Dx avicii Willdlifephotography

Golden Eagle Canon 1Dx avicii Willdlifephotography

onsdag 16 januari 2013

På västkusten med vinkelsökare och camonät

En utav de viktigaste sakerna att tänka på när man fotograferar fåglar är att komma ner på marken med kameran så att fågeln frisätts mot en softad bakgrund.  Den softade bakgrunden framhävs bäst när man använder de lite längre teleobjektiven från 300mm och uppåt.  Att komma ner på marken och samtidigt titta i sökaren för att komponera bilden är inte alltid det lättaste.  Ett bra tillbehör vid dessa tillfällen är en vinkelsökare som gör att man kan titta och komponera sin bild uppifrån.

Införskaffade en vinkelsökare i förra veckan så den skulle självklart provas kommande helg.
Vädret lovade minusgrader några snöflingor och kanske till och med lite sol.
Efter lite fundering på vilken plats jag skulle välja så föll valet på kusten för att försöka få sjöfågel.
Klockan ringer 06.00, satte fart på kaffet och packade ner lite fika för att sedan köra till den valda platsen. På med pannlampan för att överhuvudtaget kunna se den lilla stigen bort mot klipporna där jag skulle tillbringa några timmar under camonätet.
I vanliga fall brukar jag använda ett litet gömsle med inbygg stol som fungerar alldeles ypperligt men nu skulle man ner på marken så då blev det  till att rulla ut ett liggunderlag och dra över sig kamoflagenätet.  Mörkret var fortfarande påtagligt så det blev till att vila lite för att invänta fotoljuset.  Plötsligt dyker det upp en liten flock med Kanadagäss några meter till vänster bakom en klipphäll. Inte alls åt det håll jag riktat in mig så när jag skulle vrida både mig och kameran var jag redan upptäckt av flocken som ändrade kurs ut mot fjorden.  Jäklar tänkte jag under nätet.  Fick några bilder på gässen men inte som det var tänkt.

Nackdelen med nätet som jag upplever det är att det blir mycket svårt att få en överblick då det är svårt att hitta rätt hål att titta igenom. Så fort du rör dig ändras nätet och ditt titthål har flyttat sig.
Detta problem uppstår inte när jag använder mitt sittgömsle men å andra sidan kommer man ju inte i marknivå.  Får fundera ut något bättre till nästa gång. Kanske finns det andra nät som går att se igenom på ett bättre sätt.


KnipaKnölsvanar

Trut


Trut

Storskrake


Knipawww.kifoto.se

4 kommentarer:

 1. Great series you have photographed, I find five pictures really sublime, beautiful posture.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks Irma!
   I am glad you like them.
   Greetings / Kenny

   Radera
 2. Hej Kenny! Men du....vilka bilder. super flotta .
  He he kan se dig..liggunderlag o cammonät skrev du....måste sett kul ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det skulle jag själv vilja sett. Synd att man inte kan ta en bild på sig själv i vissa lägen:=)
   Må väl / Kenny

   Radera