Golden Eagle Canon 1Dx avicii Willdlifephotography

Golden Eagle Canon 1Dx avicii Willdlifephotography

lördag 22 mars 2014

Orrspel i tidig morgontimma Black Grouse Game

Vädret visade lite moln med möjlighet till lite sol i den tidiga morgon timman så det blev till att packade bilen med tält och lite godsaker för att tillbringa natten i Orrarnas marker.

Kröp in i tältet vid 20.00 då det redan var mörkt ute men vad skall man gör annars mitt ute i Orrmarkerna. Det vindade lite i tältduken och när man ligger och lyssnar hör man alla möjliga ljud som man i vanliga fall inte tänker på. Man kan ju alltid kika lite på nätet och se vad som händer tänkte jag.... hmm  ingen täckning såklart. Så det blev till att rulla ut sovsäcken och krypa ner. Som huvudkudde fick bönpåsen göra sitt jobb, kunde vart skönare kan jag tala om. Slumrade in så småningom men vaknade flera gånger under natten. regnet hälsa på en stund men det var sövande så det var bara skönt att höra dropparna mot tältduken.

Strax innan fem hördes Tranor lite längre bort och rätt som det var började det kurra utanför, Orrarna var på plats. Försökte tyst ta mig ur sovsäcken för att ta plats vid kameran som stod redo vid tältets utgång. Låg och kikade ut men det var fortfarande för mörkt för att se något klart. Det sprang omkring svarta varelser utanför men mer gick inte att urskilja. Kamerans placering var väldigt låg och det skulle bli svårt att fånga några Orrar på bild om man inte hade lite rörlighet. Som tur var hade jag kvällen innan även satt upp ett gömsle alldeles bredvid tältet som jag kunde smita in i utan att visa mig. Plan B visade sig vara bra tänkt då jag fick en helt annan överblick på vad som skedde på spelplanen utanför.
Tyvärr så uteblev solen så ljuset blev inte vad jag hoppades på men här är några bilder från morgonen.


www.kifoto.se
 

16 kommentarer:

 1. Hi kenny,
  absolutely stunning series of photos .. even though your light was not perfect did you get superior quality images. Something is always a nice experience ... even if you have to spend the whole night in the tent :-))
  regards Frank

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Frank
   Thanks, it´s allways fun to try something new:=)
   Regards / Kenny

   Radera
 2. Herlig at spillet er igang igjen, må prøve å få med meg en orreleik snart jeg også. Ha ei fin uke, regner med du er fornøyd med 1dX-en du også ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lorents
   Allting fungerar bra med kameran men ljuset måste vara med för att det skall bli lite känsla i bilderna. Hoppas du får se lite Orrspel och ha en god vecka du också.
   Må väl / Kenny

   Radera
 3. Verkligen fina bilder även att du inte var nöjd med ljuset. Häftigt att göra sådana här utmaningar....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får bli en tur till när det passar:=)
   Må väl / Kenny

   Radera
 4. Fina bilder som resultat av att ge sig upp i den tidiga morgonen.
  /SA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lite spännande och roligt dessutom:
   Må väl/ Kenny

   Radera
 5. Beautiful sequence!!!.. Congrats..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks for your nice comment Ana
   Greetings / Kenny

   Radera
 6. Brilliant images of the Grouse Kenny.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks for your kind words Bob,
   Greeings / Kenny

   Radera
 7. jaja män så blev det Sportgastein idag. Solen kom fram o då var det givet dit. Vi har varit nu här för 6 e gången sedan 2006, 2011-2012 var vi i Flachau o förra året kom vi inte iväg. Vi är lite hemtama här nu och lär nog återkomma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaja då har du koll.
   Ha en härlig vecka / Kenny

   Radera
 8. Flotte bilder fra orreleiken og måtte smile da jeg kjente meg godt igjen med din beskrivelse av overnattingen i teltet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Knut!
   De blir inte alltid som man tänkt sig:=)
   Må väl / Kenny

   Radera