Golden Eagle Canon 1Dx avicii Willdlifephotography

Golden Eagle Canon 1Dx avicii Willdlifephotography

söndag 15 september 2013

Ibland Kronhjortar och Dovhjortar i Danmark

Nu är det brunsttider för hjortarna och det länge eftertraktade målet för att beskåda detta skådespel är Danska Jaegersborg ett skogs och parkområde norr om Köpenhamn. Vi var tre fotografer Frode Wendelbo, Lennart Hessel och jag som på torsdagskvällen anlände till Helsingborg för övernattning och för vidare transport med färjan nästa morgon 04.50 mot Helsingör där en fjärde fotograf  Erland Leide anslöt till frukosten ombord på båten. Vi anlände till parken vid 06.00 och mörkret höll fortfarande isig. Dimman låg tät mellan träden och på dom öppna ängarna så det lovade gott inför dagen. Efter ett tiotal minuter började ljuset komma och vi såg vår första Dovhjort som en siluett mellan träden.

En morgon och upplevelse man sent skall glömma. Ljudet av hjortarnas brölande och dimman som drar som en slöja över dom öppna ängarna.

Kronhjort innan ljuset kommer
Kronhjort i som första ljusstrimmorna


Dovhjort i morgonljus

Dovhjort hind med kalv


Morgonglädje...

 

5 kommentarer:

 1. alltid toppen ... jag Älskar din superfint blogg :)

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder! Skulle vara spännande att se sådant. Vi har bara ett dovhägn en bit bort. Vore kul med lite mer dov i markerna, det finns enstaka populationer i Småland.

  SvaraRadera
 3. Hei !
  Herlige bilder Kenny, spesielt hjortbildene i svakt lys var spennende !

  SvaraRadera
 4. Det er ikke enkelt med de dyrene som må fotograferesfør solen står opp. Men, du har fått det til. Jeg liker spesiellt bilde nr 4.

  SvaraRadera