Golden Eagle Canon 1Dx avicii Willdlifephotography

Golden Eagle Canon 1Dx avicii Willdlifephotography

måndag 29 september 2014

Havsulan i kulingväder ( Northern gannet)

Tillbringade söndagsmorgonen vid Glommens hamn för att se om det visade sig några sträckfåglar på fotoavstånd från land. Mestadels var dom för långt ut till havs och alltså bara små prickar i kamera gluggen men några bilder blev det.


Havsulan är en stor fågel med spetsiga långa vingar som ser ut att sitta på mitten av kroppen när de glider över havet på stela vingar. Havssulor får sin adulta fjäderdräkt efter fem år och de är då mellan 87 och 100 centimeter långa och har ett vingspann på 165-180 centimeter.
Havssulan födosöker genom att störtdyka ner i havet i hög fart efter att ha lokaliserat bytet med synen. De äter mestadels småfisk som samlas i stim nära ytan, särskilt sill, makrill och tobis. Trots att havssulan är en stark och skicklig flygare är den synnerligen klumpig när den lyfter och landar.
Havssulepar kan förbli tillsammans under flera säsonger. De utför komplicerade hälsningsritualer vid boet genom att sträcka näbbarna och halsarna mot skyn och mjukt knacka näbbarna mot varandra.

www.kifoto.se

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack Sandberg! Det gärder mig att du gillar dom.
   Må väl / Kenny

   Radera
 2. Herlig å se Havsule i kuling. Fantastiske flygere. Synes du har fått fram værforholdene her med bevegelsesskarpheten. Flott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för titten och den fina kommentaren Esben. Trevligt att du uppskattar bilderna.
   Må väl / Kenny

   Radera
 3. Elegant fugl. Bilde nr 2 gjengir havsulas levemiljø på en fin måte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Torbjörn. Synd att dom inte kom lite närmare men det får väl bli vid ett annat tillfälle får jag hoppas. Uppskattar att du gillar bilderna.
   Må väl / Kenny

   Radera
 4. Love gannets! Great birts. I call them darts! You probably know why!

  Have a nice evening.

  Gr. John

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks for your comment John. Darts was a good name ;-)
   Greetings / Kenny

   Radera