Golden Eagle Canon 1Dx avicii Willdlifephotography

Golden Eagle Canon 1Dx avicii Willdlifephotography

måndag 27 juli 2015

Havsörnarnas Rike / The Eagles Kingdom

Nu är man tillbaks efter några underbara dagar med Havsörnarna i Flatanger Norge. Det går inte att vara utan dessa besök det blir som ett gift man måste bara tillbaks och uppleva känslan att vara mitt i Örnarnas rike och se dom dyka efter fisk i Norges ytterskärgård med Nordsjön som öppnar sig i väster. På vägen upp från Göteborg stannade vi till vid Dovrefjäll och Fokstumyra Naturreservat för att försöka få några bilder på Blåhaken och om turen var med oss även på den magnifika fjällräven. Blåhakarna visade sig från sin bästa sida och poserade fint i de fina fjällbjörkarna. Värre var det högst upp på fjället där vi hoppades att få uppleva Fjällräven. Väl uppe på toppen låg dimman tät så vi knapp såg vad vi satte ner foten för att ta nästa steg. Några Fjällrävar i frihet blev det inte denna dag men väl ett besök på Fjällstationen där dom under många år föder upp Fjällrävar i hägn för att sedan placera ut på ett antal olika platser i Norge. Pratade en stund med personalen som berättade att detta året inte varit något lyckat år för de fjällrävspar som finns på Dovrefjäll. Detta på grund av för lite till gång till föda och då framför allt lemmelar som är deras huvudföda. När det är dåligt med lemmlar blir det inga rävungar för då har dom vuxna rävarna fullt upp med att fånga mat till sig själva. Vi får hoppas att nästa år blir ett bättre lämmel år så att man kan komma tillbaks och få uppleva dom fina rävarna i sitt rätta element. 

Blåhaken

Fjällräv i hägn

Frode i dimman


Efter övernattning på Hjerkinn fjällstue gick färden vidare norrut mot Flatanger och Havsörnarnas rike. Väl framme möttes jag och Frode Wendelbo upp av ett härligt gäng bestående av Reinhold Skoglund, Nils Eriksson, Steen Törner och Brutus Östling. Med dessa glada och trevliga grabbar tillbringade vi tidiga mornar och sena kvällar på böljan den blå i tre dagar för att försöka få några bilder på de magnifika Havsörnarna.

Gänget på bryggan

Nyfångat

Koncentrerad

Kustlabben

Trut i midsommarskrud
Den skäggige


Vi fick en makalös kväll med solnedgång....

Kvällsmaten är räddad

Den ståtlige....

Sunset Eagle...." Kenny The Eagle" 
Min egna Örn....Det var för sjätte gången som jag besökte Ole-Martin Dahle (Norway Nature) och fick därmed en egen örn uppkallad efter mig. En stor ära för mig då man har hamnat i fint sällskap.

Kenny The Eagle

Kenny The Eagle

Kenny The Eagle

Följande fotografer som fått en Örn döpt efter sig:

Kenny The Eagle efter Kenny Isaksson.  Brutus efter Brutus Östling.  Staffan efter Staffan Widstrand.  Maurizio efter Maurizio Biancarelli.  Miguel efter Miguel Lassa.  Edvard efter Edvard Bergene.  Daniela efter Daniela Pawl.  Luigi efter Luigi Rotondaro.  Florian efter sonen till Jan van der Greff..  OJ efter OJ Simson.  Arnold efter Arnold Swarzeneger.  Vinni efter Vinni Bruun (Aug 2015). Hoppas jag inte glömt någon.....

När man sitter i båten på väg mellan skären hinner man fotografera lite annat också....

Ole Martin " När jag kysser Havet"

Black water Trut

Spegelblankt....


Den gammle.. han fyllde 25 i år.


Sjömärke 
www.kifoto.se


4 kommentarer:

 1. Härliga bilder på dessa magnifika fåglar!
  En örn uppkallad efter sig... där ser man :o)

  Ha det gott,
  Erik

  SvaraRadera
 2. Grattis till din "namne" :-)) Kalasbilder alla, men de två i kvällsljus är Magnifika !!

  SvaraRadera
 3. Praktfullt Kenny! Havørnbildene er utrolig flotte, spesielt de i kveldslyset.
  Det må ha vært en utrolig flott tur med mange fine opplevelser og fotoøyeblikk.

  SvaraRadera
 4. Wonderful Pictures...like your Blog very much....
  _____________
  ladies hand tattoo

  SvaraRadera